Sunday, 13 May 2012

IOI mall Puchong di kunjungi Atlit Bowling


Assalamualaikum.......

Ha...ha.....bertemu lagi dalam rancangan corat-coret si Botolminda.... anyway tengkiu kepada rakan-rakan blogger yang sudi membaca entry-entry ku yang tak best nak di baca pown....pagi tadi sempat aku coretkan satu entry mengumpul cerita mingguan malaysia aku.....dengan harapan yang besar,ade la something yang best nak aku bersembang lagi dalam blog aku untuk malam ni plak....

So the jorney begins.....seperti kebiasaan tiga sekawan anak muda akan menjalankan aktiviti wajib hujung minggu mereka setelah penat keletihan membanting tulang beratus-ratus kerat mereka....kebiasaannya mereka akan pergi ke sungai untuk mencuci pakaian tapi kali ini mereka bertukar angin ingin mencuci di tempat lain....dengan berbekalkan syiling berjumlah RM6.00 seorang mereka ponw...mencuci pakaian mereka di MAYTAG laundry....wah advance le plak......walaupun membasuh baju di laundry...yang istimewanya laundry ni tak menjadikan kite malas seperti laundry-laundry yang lain..hantar baju terus balik...datang balik bayar baju siap....tapi kat sini semuanya self service....so masih ade menerapkan nilai kerajinan dalam diri la....... 

try la cuci kat sini kompom puas hati....



So selepas penat merajinkan diri membasuh pakaian harian yang dah kumpul selama seminggu(bau sampai dah jadi tungkik),perut mereka pown memainkan alunan muzik tabla yang menandakan telah masuk waktu makan...tampa berlengah lagi mereka pown menjamu selera di kedai Ani Sup Utara yang tak berapa nak memuaskan hati...dari awal nak order sampai dah habis makan komplennya aku rase tebal kamus dewan dah....

indah rupe dari rase...

Bila perut kenyang orang dulu-dulu kate suke hati...nak balik berehat pown macam waktu masih muda kate orang muda sekarang plak....dengan otak yang  bergeliga boleh buat batu cincin Mr.Onisenseii mengajak untuk beriadah di IOI Mall....ha sukan lain takdela kat situ...lau tak snooker confirm bowling....mendapat kate sepakat tiga sahabat itu menuju ke IOImall Puchong untuk bermain bowling....gelak ketawa,riang gembira mereka dicemburui orang-orang sekeliling yang turut sama ada di Ampang superBall tersebut....heran plak aku korang nak usha-usha....ha..ha....

MR Senseii ni sifu Boling kami....tengah dok ngajo Mr.MKsyahir le tu..


Setelah penat beriadah dengan perfomance yang tak memberansangkan....cakap jela memang dah tak terror main bowling,mereka pown menuju pulang....dalam perjalanan pulang perut mereka main lagu tabla lagi sekali...aik perut ni asyik nak makan je la kejenye.....diorang ni kalau nak makan ke ape ke mesti dapatkan kate sepakat...so bila dah dapat kate sepakat tempat yang dituju adalah Mc Donald....hurm murah la katekan...waktu dinner time.....dah makan dengan perut yang agak membuncit ke depan mereka pown meluncur pulang ke kepompong kediaman mereka......

Walaupun mereka bertiga ni dah hampir empat tahun hidup bersama tapi oneday maybe diorang terpakse berpisah untuk buat haluan masing-masing atau pown dengan keizinan tuhan mereka mungkin akan bersama buat satu tempoh mase yang lame lagi....dalam pada masa yang tinggal beberapa minggu atau sebulan je lagi....ape yang aku rasa talian persahabatan tu teramat istimewa....gelak,ketawa,sedih,suka,duka.... boleh dikongsi bersama....satu misi perjalanan hidup baru mungkin bermula bagi tiga anak muda ini tapi harapan ku agar talian persahabatan yang wujud itu akan terus kekal....... Credit For MKSyahir and OnieSenseii

Ps: Tengkiu my prend....korang terlalu cool buat aku....

6 comments:

mohamad shazni said...

sedih la pulop baca entry nie...wuu~~wuu~~sebuah persahabatan itu jika disulamkan dengan keikhlasan,,pasti ianya berkekalan...yg penting kite semua hepi..nti kite lawan bowling lgi naa..=)

takiyaoceto said...

sedih jugak tgk bile cik onie frust tak dpt comment kat FB...

Anis Amirahanani said...

Best la jugakk,terjah blog ni.uuu memang semua org usha laa,sbb depa dua kn retiss.=)

takiyaoceto said...

he..he...

izfanora said...

untung r dpt kuar dgn member2.. :P

takiyaoceto said...

memang beruntung saye ade kawan mcm mr.sensei n mr.Mksyahir ni....