Sunday, 1 April 2012

senjata baru!!

salam isnin semua...

lame sangat dah aku tak mencoret dalam blog aku ni....
so hari ni aku nak memulakan entry-entry yang lebih kepada hobi aku sendiri...
so boleh di anggap satu lagi titik permulaan baru untuk blog aku ni....

so the story is....
last weekend my sis turun dari Jitra ke KL sebab nak lepak-lepak ngn aku....
tp niat die sebenarnya nak mintak aku temankan die untuk beli "senjata menembak" baru die....
aik mcm pelik je senjata menembak bunyi nye....he..he.... for me... aku panggil camera tu senjata menembak...

so seperti yang di rancang my sisi sampai di kl dlm linkungn pukul 7 pagi...
so aku pon jmput die di stesyen putra lrt taman jaya and kitorang b'fast same then lepak2 kejap kat rumah auntie kitorang di Taman Medan...
So aktiviti kitorang selanjutnye ialah jalan-jalan usha-usha and shopping-shopping...
orang kate kat lowyat boleh dapat harge murak untuk brg2 digital ni...
tapi aku lebih suke g kat Digital Mall PJ s14..harge berpatutan dan dekat....xperlu masuk ke dalam sesak lalu lintas...

nak pendeknye cite...sebelum tu kiorang dah wat sedikit research la....
my sis minat dengan nikon J1....

so kitorang pon deal2 dengan beberapa kedai kat situ untuk dapat kan harga yang terbaik...
so harga terbaik yang kitorang dapat deal untuk j1 RM 2250 untuk (Body+Kt Lens+zoom Lens)
my sis dah setuju...tetibe saleman Athony name ie tu mencelah...
anthony:ok bro...bro before u wat payment i want introduce and suggest u 1 more brand of hybrid DSLR
Aku&my sis: ok....ape die?ade lagi la plak....
anthony: tarra..................this samsung NX200!!!

nah haram boleh....aku tengok dah terpengun.....
compact but mostly look like dslr?
so that we call hybrid DSLR for this type of camera....
one another new things yang aku blajar hari tu.....
nak tengok spec yang die ade korang leh check kat link ni k...
price for this item we get RM2280 for (body+kit lens 18-55+16g sd card c10+tripod+lenspens)

so lepas di basuh and di sekolahkan oleh si Anthony tu....my sis wat decision terpikat plak ngn samsung NX200....
mmg brand ni new dalam bidang camera...
but for me its more important is what spec we can get then the trend and brand...

fullfill my sis demand....so i'm happy coz can help her to get this new gadget....
to my sis Happy Holiday to Korea and take a gorgeous pic for me there...

P/S: (dont look just for the brand but look the specification)

4 comments:

M.F.Farish said...

style...
Go Samsung!

Farahiyah said...

Afiq....kita dapat beli semua set Samsung NX200 tu dgn RM2250 bukan RM2280

Mk Syahir said...

stylox!!

takiyaoceto said...

yup ok prize yg sebenar rm2250...